Korte biografie

Robin Kerkhof is geboren op 19 maart 1974 in Hengelo Overijssel. In de laatste klas van de lagere school ontdekte hij al zijn schrijftalent (lees Hoe ’t begon).

Op de middelbare school deed hij echter weinig met zijn talent. Hij koos voor een exact vakkenpakket, omdat hij goed was in wis- en natuurkunde.

Pas in de laatste klas van het VWO had hij een leraar Nederlands die hem wist te interesseren voor de literatuur. Het was echter al te laat, want Robin had inmiddels gekozen voor een technische studie.

Na twee jaar Civiele Techniek aan de TU Delft stopte hij met zijn studie. Techniek bleek hem toch niet te interesseren. Hij wilde maar één ding: schrijven, schrijven, schrijven.

Het jaar tussen 2 studies gebruikte hij om zich te storten in het literaire wereldje van Twente. Hij werd lid van de Literaire Salon Hengelo en hij zat in de redactie van het tweemaandelijks literair tijdschrift FEY.

In 1996 begon Robin aan de HBO-opleiding Tekstschrijven. Voor vrijwel alle vakken bestond de toets uit een schrijfopdracht. Daarom schreef hij in deze jaren ontzettend veel en zeer diverse tekstsoorten: tijdschriftartikelen, reclameteksten, scenario’s, proza, poëzie etc. In 2000 behaalde hij zijn diploma.

In 2001 ging Robin als bureauredacteur aan de slag bij Uitgeverij Kluwer. In 2008 maakte hij de overstap naar concurrent Reed Business waar hij ging werken als webredacteur.

In 2013 was hij korte tijd actief als freelance. Daarna ging hij werken als Redacteur Bijzondere Content bij Generali (zie LinkedIn-profiel).

Tijdens zijn carrière als redacteur van vakliteratuur lag zijn productie van literaire teksten op een laag pitje. Van publiceren kwam al helemaal niks.

Wel begon hij in 2006 aan zijn eerste roman met de titel Het geheim van De Gier. Over de reden zegt hij zelf:

“Toen ik een aantal jaren geen woord op papier had gezet, begon ik steeds somberder en nerveuzer te worden. Dat verdween op het moment dat ik de spreekwoordelijke pen weer oppakte. Als ik schrijf, ben ik gelukkig.”

In 2013 begon Robin Kerkhof ook weer poëzie te schrijven. Hij publiceert zijn gedichten via Twitter (@Robin_Kerkhof), de Facebook-pagina Poëzie verrijkt het leven en op deze website in het onderdeel poëzie.

Daarnaast is zijn gedicht Oorlogsweduwe opgenomen in de bundel ‘Van het Oosterdok 2013’. Zijn korte gedicht Storm staat in de bundel ‘Van het Oosterdok 2014’. In 2015 haalde zijn korte gedicht Liefdesverdriet de shortlist van de poëzieprijs ‘Dichter op Hofwijck’.


AANMELDEN NIEUWSBRIEF


Gerelateerd:

Poëzie in beeld

Korte gedichten

Haiku’s van Robin Kerkhof

Gedichten van Robin Kerkhof


DIT DELEN VIA FACEBOOK OF TWITTER? GRAAG!