Journalistiek proza

Naast gedichten en verhalen schrijft Robin Kerkhof, literator 3.0, ook literair journalistiek proza in beide betekenissen van het begrip:

  • Journalistiek proza over een literair onderwerp; en
  • Journalistiek proza met literaire kwaliteiten.

Van het Oosterdok 2014

Op feestelijke wijze presenteerde de Openbare Bibliotheek Amsterdam op 31 januari 2015 de bundel Van het Oosterdok 2014’ Literator Robin Kerkhof was erbij om verslag te doen van het evenement.

Presentatie bundel Van het Oosterdok 2014

Poëzie jaarverslag 2014

Voor de poëzie was 2014 een bewogen jaar. Een dichter wint de Libris Literatuurprijs. Remco Campert neemt op grootse wijze afscheid tijdens de Nacht van de Poëzie. De beroemde dichters Leo Vroman en Gerrit Kouwenaar komen te overlijden.

Poëzie jaarverslag 2014

‘Statig! Statig!’

In 2008 ging Robin Kerkhof, literator 3.0, samen met een vriend op vakantie in Zuid-Afrika. Over een bezoek aan de Battlefields hebben ze samen een reisverhaal geschreven.

Reisverhaal 'Statig! Statig!'

Café vol weemoed

Op 15 januari 2015 trad ik voor het eerst op tijdens Café vol Dichters, een maandelijks Open Podium in Zaal 100. Over deze avond heb ik een verslag geschreven in poëzievorm. Journalistiek in de vorm van een gedicht.

Gedicht Café vol weemoed

OBA Open Podium

Al meer dan 10 jaar organiseert de Openbare Bibliotheek Amsterdam iedere laatste zaterdag van de maand een Open Podium. Op zaterdag 29 november 2014 was literator Robin Kerkhof erbij om verslag te doen van het 131e OBA Open Podium.

Verslag OBA Open Podium

Niet-literaire artikelen

Verder publiceert Robin Kerkhof ook niet-literair journalistiek proza voor derden. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden:

Ruitschades in 5 jaar gehalveerd
Nederlander minder bang voor ontslag
Subsidieadviseur van het Jaar: Vanessa van Hest
Vergaderen is leuk