Korte verhalen

Ook uit zijn proza blijkt Robin Kerkhof een literator van zijn tijd:

  • Experiment:
    In veel van zijn korte verhalen zit een experimenteel element, bijvoorbeeld: Wat als ik een autobiografisch verhaal schrijf, vanuit het perspectief van een ander?
  • Beknopte schrijfstijl:
    Waar sommige schrijvers de 'stijl van veel woorden'  hanteren, is het bij Robin precies andersom. Zijn schrijfstijl is zeer compact.

Hij of ik?

Wat is het verschil tussen de hij-vorm en de ik-vorm? Om dit te onderzoeken heb ik twee teksten geschreven die vrijwel identiek zijn op het perspectief na. Wat betekent dit verschil voor de lezer?

Lees over het experiment 'Hij of ik'

Akkerkakker

In een pril lentezonnetje rennen, schreeuwen en spelen kinderen op het schoolplein. Verstoppertje, hinkelen, tikkertje, voetballen, sprintwedstrijdjes, van alles gebeurt er tegelijkertijd. Tussen deze vrolijke drukte door loopt Ruben.

Lees het korte verhaal 'Akkerkakker'

Wereldverovering

1551 Met mijn zeilschepen, de stoomboot heb ik dan nog niet uitgevonden, vaar ik naar Minsk. Mijn boten zijn volgeladen met oorlogstuig: musketiers, cavalerie, katapulten enzovoorts. Het is kwart voor vijf ’s nachts.

Lees het korte verhaal 'Wereldverovering'

Reisverhaal ‘Statig! Statig!’

In 2008 ging Robin Kerkhof, literator 3.0, samen met een vriend op vakantie in Zuid-Afrika. Over een bezoek aan de Battlefields hebben ze samen een reisverhaal geschreven.

Lees het reisverhaal 'Statig! Statig!'