Roman Het geheim van De Gier

Flaptekst

Waanzin, mysterie, horror en liefde, deze roman heeft het allemaal.

Een excentrieke professor creëert een genetisch monster dat ontsnapt en dood en verderf zaait. Intussen ontdekt zijn neef een schokkend familiegeheim dat de wereld voorgoed verandert. Hoe hangen deze twee zaken samen? Dat is het geheim van De Gier.

Synopsis

Oma heeft geregeld dat Herbert Frederiks op kamers kan bij oom Herman, die Hoogleraar is in Enschede. Als de jonge student Natuurkunde echter in de universiteitsstad aankomt, wordt hij door zijn oom niet bepaald met open armen ontvangen.

Lees verder >>>

Hoofdstuk 1

Het huis recht tegenover de bushalte aan de overkant van de straat lag op het adres dat oma mij op een briefje had meegegeven. Dit zou mijn nieuwe thuis worden. Dat was ten minste de afspraak die oma had gemaakt met haar oudste zoon. Zelf had ik oom Herman nog nooit ontmoet, maar hij woonde in de universiteitsstad van mijn keuze. Het lag daarom voor de hand die ik bij hem op kamers ging.

Lees verder >>>

Hoofdstuk 5.

In een van de klassen van dit tweede trimester zat ook Petra. Logica was een eigenlijk een eerstejaarsvak, maar zij had vorig jaar het tentamen niet gehaald. Omdat ik de enige eerstejaars was die zij kende, zat zij naast mij in de collegebanken. Af en toe boog zij naar mij toe om zachtjes een vraag te stellen. Zij legde dan haar hand op mijn arm en zij kwam met haar gezicht zo dichtbij, dat ik haar haren kon ruiken. De geur deed mij denken aan een warme zomeravond in een tuin vol bloeiende rozen.

Lees verder >>>

Hoofdstuk 8

Aan oma vertelde ik hoe moeilijk het eerste studiejaar was. Niet alleen bleek de studie veel zwaarder dan verwacht, maar om te wonen bij oom Herman was ook niet gemakkelijk. Hij was een norse, afstandelijke man, die vreselijk begon te vloeken, wanneer ik een fout maakte. Oma glimlachte en ze zei:
“Ach ja, onze Herman, ook als kind was hij geen gemakkelijke.”

Lees verder >>>

Geïnteresseerd om Het geheim van De Gier uit te geven? Stuur mij een e-mail.