Anneke Wasscher wint weer

Op zondag 1 november 2015 won Anneke Wasscher de derde prijs in de Hillegomse poëziewedstrijd 2015 met haar prachtige gedicht ‘Het symbool’.

Vorig jaar won Anneke Wasscher ook al de derde prijs van de Hillegomse Gedichtenwedstrijd en in 2013 ging zij zelfs aan de haal met de eerste prijs.

Haar prijzenkast moet inmiddels vreselijke uitpuilen, want Anneke Wasscher wint wel vaker. Heel vaak! Zo won zij eerder dit jaar de Plantage Poëzieprijs 2015 met haar gedicht ‘de uitweg’. In 2014 won zij de Citerprijs. In 2013 de Ongehoord poëzieprijs. En dan zijn er nog tig andere kleinere poëzieprijzen en vele nominaties.

Eigen bundel

Juryleden kunnen haar poëzie waarderen en veel van haar gedichten zijn opgenomen in verzamelbundels, maar een eigen bundel heeft Anneke Wasscher nog steeds niet uitgegeven. Zij legt uit waarom in een interview met Lennert Ras voor poëziemagazine Meander:

Ik vind het moeilijk om een uitgever te benaderen. Ik houd er niet zo van jezelf aan te prijzen of jezelf in de verkoop te doen. Toch moet het er maar eens van komen. Ik heb nu een stapel van veertig gedichten liggen die ik goed vind.

Als Anneke Wasscher te verlegen is om naar een uitgever te stappen, dan hoop ik dat een uitgever haar benadert. Gezien het feit, dat zij de laatste tijd behoorlijk aan de weg timmert, zou dat binnenkort best weleens kunnen gebeuren. Ik durf zelfs een boude voorspelling te doen:

In 2016 komt de debuutbundel uit van Anneke Wasscher.

Wedden?

dichter Anneke Wasscher
dichter Anneke Wasscher

Optreden

Wilt u Anneke Wasscher in levende lijve zien? Dat kan. Op zaterdag 28 november 2015 zal zij voordragen uit eigen werk tijdens het maandelijkse OBA Open Podium.


Gerelateerd:

Gedichten

Over Anneke Wasscher

Gedicht ‘Het symbool’ van Anneke Wasscher

Gedicht ‘de uitweg’ van Anneke Wasscher