Over Robin Kerkhof


Dichter
Robin Kerkhof schrijft vrije verse-gedichten, sonnetten, kwatrijnen, rondelen, haiku's, twichts (korte gedichten) en sinterklaasgedichten.

In 2020 was Robin Kerkhof een halfjaar lang de huisdichter van Paradijsvogelsmagazine.nl. Verder treedt Robin Kerkhof regelmatig op en geeft hij workshops op het gebied van poëzie.

Wilt u Robin uitnodigen voor een poëzie-evenement of wilt u hem inhuren voor een poëzie-workshop, stuur dan een mail naar info@robinkerkhof.nl of bel naar 06 343 67 141.

Prozaïst
Naast korte verhalen heeft Robin Kerkhof ook een roman geschreven met de werktitel Het geheim van de Gier. Omdat hij het manuscript nog niet goed genoeg vindt, heeft de schrijver zijn roman nog niet bij een uitgever aangeboden.

Poëzieblogger
Natuurlijk is Robin Kerkhof als blogger in de eerste plaats actief voor zijn eigen website (zie onderdeel blogs), maar daarnaast schrijf hij zo nu en dan ook gastblogs voor websites van anderen. Zo heeft hij blogs over poëzie geschreven voor onder andere Schrijvenonline.org, Amsterdamcentraal.nl en Poezieverrijkt.nl. Voor deze laatste website is Robin ook actief als hoofdredacteur.

Tekstschrijver
Als tekstschrijver creëert Robin Kerkhof eenvoudige teksten over ingewikkelde onderwerpen. Zo schrijft hij voor verschillende opdrachtgevers teksten op basis van de Omgevingswet: Ik wil een schuur bouwen in mijn tuin. Mag dat? Moet ik een vergunning aanvragen? Hoe moet ik een vergunning aanvragen? Dat soort onderwerpen.

Webredacteur
Als webredacteur heeft Robin Kerkhof jarenlang gewerkt voor verschillende toonaangevende organisaties gewerkt waaronder Reed Business, Generali en Baker Tilly Berk.

XML specialist
Door zijn jarenlange ervaring als webredacteur heeft Robin Kerkhof ook veel kennis opgedaan op het gebied van XML. Hij kan coderen in alle mogelijke varianten van XML. Hij kan ook XML lezen. Hij is in staat om in korte tijd een slecht gecodeerd XML-bestand te repareren tot een valide XML-bestand zonder dat inhoudelijke informatie verloren gaat.

Content manager
Robin Kerkhof beschikt over een uitgebreide kennis van contentmanagementsystemen, redactionele processen en HTML/XML. Hij heeft ervaring met het aansturen van freelancers en met quality control.

Websitebouwer
Robin Kerkhof heeft voor verschillende organisaties de website gebouwd. Sommige websites die hij heeft gebouwd zijn zeer bescheiden van aard (bijv. Servalmodelcars.nl), maar andere websites zijn juist zeer uitgebreid (bijv. Interimfinancials.nl).

Familieman
Robin Kerkhof is getrouwd met een heel lieve en sterke vrouw. Samen hebben zij twee dochters die luisteren naar de naam Helena en Heidi. Voor Robin is zijn gezin een belangrijke bron van inspiratie wat blijkt uit meerdere van zijn gedichten en prozafragmenten.


Gerelateerd:
Curriculum Vitae van Robin Kerkhof