Nelson Mandela T-shirt

Dichter met Mandela poëzie T-shirt
Dichter met Mandela poëzie T-shirt

Vandaag is het exact een jaar geleden dat Nelson Mandela overleed. Naar aanleiding hiervan komt Twitterdichter en literator Robin Kerkhof met een speciaal Nelson Mandela T-shirt. Op het T-shirt staat een twicht over de overleden Zuid-Afrikaanse politicus:

Mandela

Symbool
van vrede, vrijheid
en tolerantie
bleek ook een man
die sterven kan.

Moge uw erfenis
voor eeuwig leven.

De dichter schreef deze tekst een jaar geleden na bekendwording van het overlijden van Nelson Mandela. Als Twitterdichter plaatste hij het gedicht die ochtend als twicht op Twitter (@Robin_Kerkhof). Uit de reacties en het aantal retweets bleek, dat hij met zijn Mandela-twicht iets wist te verwoorden wat bij veel mensen leefde. Over de achtergrond van het gedicht zegt de dichter zelf:

“Een aantal jaar geleden was ik op vakantie in Zuid-Afrika. Ik heb daar gesproken met zowel blanke als donkere mensen. Uit deze gesprekken leidde ik af, dat de meeste gewone Zuid-Afrikanen, blank én gekleurd, een grote wantrouwen kenden tegenover de huidige Zuid-Afrikaanse politici. Er was echter één uitzondering: Nelson Mandela. Iedereen had een groot respect voor deze man. Dus toen hij overleed, deed dat ook mij iets. Vandaar het gedicht.”

Aanbieding

Op de sterfdag van Nelson Mandela, 5 december, geldt een 50% korting op het Mandela T-shirt.

Bestellen >>>


Gerelateerd:

Korte gedichten van Robin

Gedichten van andere dichters